Kudret Alkan

Kudret Alkan

Eğitimci bir ailenin tek erkek çocuğu olan Kudret Alkan, düşlemek, okumak, yazmak ve gezmeyi tutkuyla seviyor. 1980 İstanbul doğumlu olan Kudret ALKAN Lise öğrenimini, İstanbul Beyoğlu Hasköy Lisesi’nde yaptıktan sonra, çeşitli geçici işlerde çalıştı. Dans etmeyi, müzik dinlemeyi çok seven Alkan, şiir yazmaya çocuk yaşta başladı. Şiirlerinden bazıları, Berfin Bahar, Mavi Ülke, Şiir Çıkmazı ve Ece dergilerinde yayınlandı. 2003 yılının başından itibaren inzivaya çekilen yazar, gündelik yaşam pratiklerinden soyutlayarak kurmaca, şiir ve felsefe okumaları yaptı. Farklı türden okumaları eşgüdümlü olarak sürdüren Alkan’ın şiirlerinde duygu ve düşünce bütünleşmesi dikkat çekmektedi: Duygunun düşünceye dönüşmesi ve felsefenin duygulanması onun özgün yanlarını oluşturuyor.

Bernard Shaw’ un, “Gerçeklerde acımasız, ama hayallerde kimsenin düşünemeyeceği zenginlikte ve mutlulukta bir yaşam,” mottosuyla benzerlik taşıyan görme biçimi, yazılarında ilk göze çarpan yanlardan biridir. Ayrıca Bilim Kurgu ve Fantastik Edebiyat üzerine yazı çalışmalarını sürdürmektedir.

Kudret ALKAN, çocukluk, edebiyat ve iletişime dair görme biçimini, “Çocuğunuzu hem kendi içinizdeki çocuğu ortaya çıkararak, hem de ondaki olgun bir adamı yaşayarak sevin,” mottosuyla özetlemektedir.

Yayımlanmış Kitapları
Acıyla Dirilmek – Şiir – Sone Yayınları
Gözyaşı da Bir Umuttur – Şiir – Cinius Yayınları
Filozoflar Hapishanesi – Felsefe – Özel Kitap
Sonsuzluğun Efendileri – Fantastik Bilim Kurgu – Laika Yayıncılık
Tanrı’ya Yolculuk / Şifre ve Aydınlanma – Felsefe – Cinius Yayıncılık
Uzayın Çocukları / Rüyalar Vadisi – Okuryazar Yayınevi

Yazarın Kitapları